Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată – 3 noiembrie 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFoarte des suntem asaltaţi de tot felul de ştiri externe care înfăţişează cazuri de persecuţie, chiar de omoruri în rândul creştinilor. Motivul principal este credinţa lor în Isus Cristos. În statele africane, dar şi în cele asiatice au loc situaţii tot mai tragice din cauza intoleranţei religioase.

Dacă creştinii din Europa se bucură în mare parte de libertate religioasă, fraţii noştri din ţările musulmane (şi nu numai) se confruntă cu persecuţii crunte. Unii trăiesc ziua de azi ca şi cum ar fi ultima, deoarece ar putea fi omorâţi în orice moment. Există mulţi misionari şi slujitori evanghelici care îşi pun viaţa în pericol pentru a propovădui Evanghelia. Şi unii plătesc cu viaţa pentru această slujire. Alţii, în schimb, îşi practică convingerile creştine în mod secret, de teama de a nu fi omorâţi.

Ziua de 3 noiembrie a fost denumită „Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată”. Ca Trup al lui Cristos, suntem conştienţi că fraţii noştri persecutaţi au nevoie de sprijin în rugăciune. Azi ei sunt persecutaţi, mâine noi am putea fi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Echipa Ştiri Creştine te invită să te alături creştinilor care mijlocesc pentru Biserica ce se află în pline persecuţii. Rezervă-ţi un timp special în care să meditezi la cumplitele persecuţii care au loc la nivel mondial şi menţionează, în rugăciune, toate regiunile în care fraţii noştri plătesc cu viaţa pentru credinţa lor în Cristos. Conform Open Doors SUA, primele zece ţări cu cele mai crâncene persecuţii sunt: Coreea de Nord, Arabia Saudită, Afganistan, Irak, Somalia, Insulele Maldive, Mali, Iran, Yemen, Eritreea (întreaga listă se poate vizualiza aici).

Cum poți implica biserica ta în rugăciune în această zi?

  1. Descarcă videoul și pune-l la timpul de rugăciune în biserica ta! Click aici pentru a descărca videoul!
  2. Avem pregătite şapte carduri  cu motive specifice de rugăciune pe care le puteți tipări și distribui în biserică!
  3. Avem pregătite o lecție pentru școala duminicală care cuprinde un ghid pentru învățător, un powerpoint și o foaie de colorat!

Click aici pentru a descărca lecția pentru școala duminicală și cardurile!

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată – Materiale pentru biserică – Stiri Crestine.ro